Çilekli Tart

Malzemeler:

  • 200 gr. tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Un

Muhallebi için:

  • Yarım litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üstü için:

  • 15 adet çilek
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 3-4 damla su

Yapımı:

Un dışında tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz homojen bir hal alınca ele yapışmayan bir hamur elde edecek miktarda un ekleyip yoğuruyoruz. Hamurumuz dinlenirken muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı karıştırıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Dinlenen hamuru merdane yardımı ile açıp tart kalıbımıza yerleştiriyoruz ve 200 derecelik fırına verip kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan tartımızın içine muhallebimizi döküp üstünü yıkayıp ikiye böldüğümüz çileklerle süsleyip parlak görünmeleri için fırça yardımıyla bal ve su karışımını sürüyoruz.

Reklamlar

2 thoughts on “Çilekli Tart

  1. Ekim bitti nerdeyse ama bu hafta inatla çilek arayıp buldum ve denedim çilekli tartı. Bana rağmen güzel oldu.Teşekkürler paylaşımın için. Ellerine sağlık.

    • Aynı krizi yaşayacağımı bildiğim için yazdan alıp dondurucuya depoladım bende:)) Tazesi gibi olmasa da ne çilekten nede tarttan mahrum kalmamış oluyorum. Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s