Hindistancevizli Sarma

Malzemeler:

Muhallebi için:

  • Yarım kg. süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr. margarin veya tereyağı

İçi için:

  • Yarım su bardağı ceviz

Üstü için:

  • Hindistancevizi

Yapımı:

Sütümüzü bir tencereye alıp un ve şekeri eritiyoruz ve pişiriyoruz. Muhallebinin kıvama gelmesine yakın margarin veya tereyağını ekleyip eritiyoruz. Muhallebi kıvama geldiğinde su gezdirdiğimiz borcama döküp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Muhallebi rulo yapılacak kadar soğuduğunda eşit dilimlere bölüp her dilimi içine bol miktarda hindistancevizi döktüğümüz bir tabağa alıp ortasına bir miktar ceviz koyup sarıyoruz. Tüm dilimler için aynı işlemi uyguladıktan sonra ceviz parçaları veya meyve sosu ile servis ediyoruz.

Not: Bu ölçülerle 9 dilim elde ettim.

Afiyet olsun:)))

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s