Lebeniye Çorbası

Lebeniye çorbası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı nohut
  • 4 yemek kaşığı dolusu pirinç
  • Tuz

Köftesi için :

  • 200 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • tuz, karabiber

Terbiyesi için:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 limon suyu

Üzeri için:

  • Tereyağı
  • Nane

Yapımı:

Kıymamızı rendelediğimiz soğan ve tuz karabiber ile yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz. Köfteleri az miktarda tereyağında kızartıyoruz. Pirinci haşlayıp bir süre suyunun içinde tutarak iyice kabarmasını sağılıyoruz. Kabaran pirinçleri önceden haşladığımız nohutlarla beraber 6 su bardağı suyla tencereye alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Diğer yandan terbiye malzemelerinin tamamını bir kapta çırptıktan sonra sıcak su ile ılıştırıp tencereye ekliyoruz. Biraz kaynattıktan sonra kızarttığımız köfteleri ekleyip üzerine tuz ve tereyağında yaktığımız naneyi ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun:)))

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s