Muhallebili Kadayıf

Muhall

Malzemeler:

  • 300 gr. tel kadayıf
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Orta irilikte ceviz
  • Tereyağı

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 200 ml krema
  • Damla sakızı

Yapımı:

Kadayıfı ince ince kıyıp tereyağı ile bir tavaya alıyoruz. Şeker ve cevizleri de ekleyerek rengi dönene kadar kavuruyoruz. Yarısını kabımızın tabanına yaydırıyoruz. Bu sırada muhallebi için krema dışında tüm malzemeleri tencereye alıp ceylan gözü kıvamında pişene kadar karıştırıyoruz. Ocaktan alıp kremayı ekliyoruz. Ardından muhallebiyi kadayıfın üzerine yayıp kalan kadayıfı ile üzerini örtüyoruz. Soğuk servis ediyoruz.

Afiyet olsun :)))

Not: kadayıfı donmuş halde iken kıymak işinizi kolaylaştırır.

Muhallebiyi unu tereyağda kavurarak da yapabilirsiniz.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s