Portakallı Pamuk Kek

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet orta boy portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için:

  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker

Yapımı :

Öncelikle portakal sos için portakal suyu ve şeker karıştırıp bir taşım kaynatarak sosumuzu hazırlıyoruz çünkü kek sıcak sos soğuk olmalı. Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz ardından çırpmaya devam ederek diğer malzemeleri koyuyoruz. Yumuşak bir kıvam elde edecej kadar un ekleyip yağlanmış kalıba döküyoruz. Kekimizi 175 derecede pişirdikten sonra kalıptan çıkarıp ilk sıcağı çıkınca sosu döküyoruz. (Keki bir gece bekletirseniz daha da lezzetli oluyor)

Afiyet olsun:)))

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s