Diş Buğdayı

20171112_145617.jpg

20171112_231456.jpg

Zehra prensese diş buğdayı partisi yaptık bir de gecikmeli de olsa altı ay kınası yaktık. Daha önce hiç yapmamış olsak da biraz internetten biraz çevreden tarif derleyerek beğenilen güzel bir diş buğdayı tarifi yakaladık. Siz de miniklerinize hazırlamak isterseniz sizin için  tarifi ve püs noktaları…

Malzemeler:

(50 kişilik)

Buğday ve pudra şekeri dışında tüm malzemeler benim kulllandığım malzemelerdir. İsteğe göre birçok farklı malzeme kullanabilirsiniz.

  • 1,5 kg. diş buğdayı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Kuru kayısı
  • Fındık
  • Badem
  • Çekirdeksiz üzüm
  • Kuş lokumu

Üst süsleme:

  • Bonibon
  • Leblebi şekeri
  • Pasta süsleri
  • İnci şeker
  • Çakıl şeker
  • Nar
  • Dilediğiniz renk verecek her şekerlemeler

Yapımı:

Buğdayları bir gece önceden içme suyunda bekletiyoruz. Buğdayları pişirmek üzere düdüklü tencereye alıp üzetlerini bir karış geçecek kadar içme suyu koyup bir saat boyunca pişiriyoruz. Pişen buğdayı süzüyoruz. Dirilme olursa ek süre pişirebilirsiniz. Ancak kontrollü şekilde kontrol ederek pişirin ve bu cins buğdayın dişe gelen bir buğday olduğunuz unutmayın. Buğdayların ilk sıcaklığı geçince hemen pudra şekerini döküyoruz. İkram etmeye yakın önceden küçük küçük doğradığımız kayısı biraz döverek küçülttüğümüz fındık badem çekirdeksiz üzüm ve lokum gibi iç malzrmeleri ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Servis etmeye yakın dilediğimiz şekerlemelerle üzerini süsleyip son dakika nar taneleri serptikten sonra servis ediyoruz.

Püf noktaları ve notlar

  • Buğdayları mutlaka içme suyunda ve bir gece önceden ıslatmak ve içme suyunda haşlamak gerekiyor.
  • 50 kişi için hazırlık yapmıştım ancak bir su bardağı buğdaydan 3 kişilik diş buğdayı çıkıyor. (Fotoğragtaki bardakları yarıya kadar doldurdum)
  • Ben satan yerin önerisi ile fotoğraftaki küçük esmer buğday kullandım ve hiç dağılmadı. Aşurelik buğday kullanılırsa lapa bir kıvam oluyor ve lezzetli olmuyor. Bu hem diri hem tane tane.
  • Şeker miktarını kişi sayınız ve damak zevkinize göre ayarlarken süslemede kullanılacak şekerlemelerin buğdayı tatlandıracağını da hesaba katın.
  • Hem içinde hem de üstünde erimeye müsait veya boyası çıkabilecek malzemeler kullanmaktan kaçının. pasta malzemesi satan yerlerden süsleme için gerekenleri kolayca bulabilirsiniz.
  • Son olarak buğday çok çabuk ekşiyen bir bakliyat olduğu için hazırlamadan çok uzun zaman önce haşlamayın ve iç malzeme ile karıştırmayın.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s