Hakkımda

 

 

Üçüncü kuşak bir mutfak aşığıyım. Elinden oklavası eksik olmayan bir anneannenin torunu ve marifetli bir annenin çırağıyım. Çocukluğum anneannemin güzel yemeklerini yiyerek ve onu izleyerek geçti. Annemin topuklu ayakkabıları ile ortalarda dolaşmak yerine mutfağı boş bulunca gizlice sızıp kek denemeleri yapmakla geçti çocukluğum. (Kekleri sorarsanız tabii ki başarısız ama o zamanlar yuttum kabartma tozunu:) hani sahne tozu denir ya.) Bayramlar yaklaşırken anneannem eline oklavasını alır kapı kapı dolaşır baklava yardımına giderdi komşulara. Annem ve bende yanında tabii. Annem o zamanlar onun çırağıydı benim gözümde:) Anneannemi kaybettikten sonra ben annemin çırağı oldum. Ondan geriye ne kaldıysa yaşatmaya çalıştık onun yastağacında yufkalar açmaya, onun yaptığı gibi yemekler yapmaya çalıştık annemle. Annemin özellikle hamur işi konusunda farklı tarifler deneme merakı ve kurduğu güzel davet sofraları beni mutfağa daha da yaklaştırdı ve kendimce bir şeyler ortaya çıkarmaya başladım. Daha gidecek çok yolum var mutlaka ama bir o kadar da heyecan ve isteğim tabii ki… Yaptıklarımı paylaşmanın da yolunu bu blogda buldum.  Paylaşmak,yol göstermek ve sizlerden yeni şeyler öğrenmek için…

Dünyanın en iyi aşçısı anneannem,

Biz anne kız mutfaktayız ve sen hazırladığımız her masada her zaman bizimlesin…

Sofranızda adı ne olursa olsun ama sevgi ile yapılmış yemekleriniz ve tüm sevdikleriniz olsun…

10 thoughts on “Hakkımda

  1. Özlemcim ben Umut, babanın taa çocukluk arkadaşıyım yani adaya gelen ilk İstanbullu’lardan ,ben de senin gibi mutfağa meraklıyım seni çok kutlarım sevgiler….

  2. merhaba , tv de wilco nun karavanı prg da bozcaada yerel tatlar festivalini gördüm ve hemen ınt de aradım bu yıl haziranın ilk haftasıymış . kısmetse gelicem . listemde mantı, mafiş tatlısı ve damla sakızlı kurabiye var . görüşmek üzere . sevgiler

    • Merhaba, önce güzel Bozcaaada’yı gördükten ve tabii ki yemeklerini tattıktan sonra eminim oraya bağlanacaksınız. Listeye zaten en güzel en sevdiğim yemekler alınmış bile.Ben nacizane bir de güzel reçellerinden, ev baklavasından ve çiğ dolmasından da tatmanızı tavsiye ederim. Ben İstanbul’da yaşadığım için bu festivale katılamıyorum ancak siz gittikten sonra bu sene ile ilgili bilgi almak fotoğraflarınızı paylaşmak isterim. Görüşmek üzere:)

    • Merhaba,
      Bu sene Bozcaada’da yapılacak yerel tatlar festivali ile ilgili bir yazı ekledim ve ilginizi çekebileceğini düşündüm. Umarım orada bulunabilirsiniz. Sevgiler…

  3. merhaba bende bir yemek sevdalısıyım.Memleketim Ezine ama ben 20 senedir İstanbuld oturuyorum.Bozccaada yemeklerini ararken siteizde annemin göz kararıyla yaptığı ve benim şimdide çocuklarımın bayıla bayıla yediği tüm yemeklere ölçülerle ulaşmak beni çok mutlu etti.Lokma,pişi, mafiş,çiğ dolma mantı ve peynirli pide çocukluğumun vazgeçilmez lezzetleri.Bundan sonra sitenizin sıkı bir takipçisi olucam ,emeğinize sağlık.BAŞARILAR.

    • Merhaba, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Benim anneannemde Ezineliydi. Bende ondan annemden öğrendiğim şeyleri şimdi kendim denemeye çalışıyorum. Böyle yorumlar almakta bu bloğun yerine ulaştığını gösteriyor aslında. Çok fazla zamanım olmadığı için bazen uzun süre bir şeyler koyamadığım oluyor ama yinede ihmal etmemeye çalışıyorum. Çok teşekkür ederim. Sizinde paylaşımlarınız olursa sevinirim:)

  4. Merhaba.Size ÇAYIR PİLAVINI göndermek istedim.Anneannenizin elinden muhakkak yemişsinizdir.Özellikle hıdrellezin vazgeçilmez pilavıdır,tepsi tepsi pişer fırınlarda.Haşlanmış oğlak eti vazgeçilmezidir,yoksa isteğe bağlı tavuk yada diğer etlerlede yapılabilir.2 sub. pirinç,1.5 su b.etsuyu(içine koyulan yeşilliklerde sulanacağından su miktarı az tutulur),1 demet taze soğan.dereotu ve nane,tuz,karabiber.Öncelikle etler haşlanır,yeşillikler ince ince doğranıp pirinçle güzelce harmanlanır,tuzu ve biberide eklenip fırın tepsisine yayılır.Üzerine etler dizilir ,et suyu verilir ve fırında pişmeye bırakılır suyu kontrol edilir az gelirse ilave eklenir.İstenirse içine birazda bulgur karıştırılarakta pişirilebilir,arzuya bağlı.Çocukluğumuzda mahalle fırınlarına gönderilirdi bu tepsiler,şimdilerde kalmadı tabii.Siz fotoğraflandırarak eklersiniz umarım.Keşkek,höşmerim tatlısı da ekleyebileceğiniz diğer lezzetlerden.Hoşçakalın.

    • Merhaba, Çayırlı pilavına bayılırım. Bizim evde çok yapılır. Ben en son kaz etiyle yapmıştım o da harika olmuştu. Mümkün olan en kısa zamanda koymak isterim bu yemekleri de. Çok teşekkürler:)

  5. Merhaba sizinle iletişime geçmek istiyoruz. Sitenizde herhangi bir iletişim bilginizi bulamadığımız için bu şekilde yorum yaparak sizin bizimle temansa geçmenizi rica ederiz.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s