Malzemeler:
1/2 kg. Ispanak
1 adet orta boy kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt (200ml.)
Tuz, karabiber
Üzeri için kaşar peyniri
Yapımı:
Kuru soğan minik küpler halinde doğranır ve az yağ ile tavada sotelenir. İyice yıkanan ıspanaklar doğranıp tavaya alınır. Ispanakları fazla öldürmeden, fazla su çıkarmalarına izin vermeden kavrulur. Ispanaklar kenara alınıp beşemel sos için yağlar tavaya alınıp un kavrulur ardından süt eklenerek göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir. Ardından ıspanaklara eklenip karıştırıldıktan sonra fırın kabına alınır ve üzerine kaşar peynir serpilip 15-20 dk. pişirilir. (Beşamel sos ıspanakla karıştırılmak yerine fırın kabına konulan ıspanakların üzerine de yaydırılabilir)