TRİLEÇE

Malzemeler:

5 adet yumurta

1 su bardağı Şeker

1,5 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Karameli çin:

1 su bardağı( 200 ml.) Toz şeker

1 paket krema

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Islatmak için:

4 veya 5 su bardağı (200 ml.) Süt

4 / 5 yemek kaşığı toz şeker

1 paket krema

üzei için: 1 pkt kremşanti

Yapımı:

Karamel için şekeri tabanı geniş bir tavaya alıp en kısık ataşte ısırıyoruz. Başlangıçta müdahale etmiyoruz ama eridikçe şekeri karıştırarak eritiyoruz. Eriyen şekere hemen ardından tereyağını ekliyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz ve yine hızlı şekilde kremayı ekleyip karışrırıyoruz. Keki için oda sıcaklığındaki yumurtalar kuru bir kaba alınıp şeker ile beraber beyazlayana kadar çırpılır. İyice çırpınan karışıma kabartma tozu ve un karışımı elenerek eklenir ve karıştırılır. Karışım hafif yağlanan borcam kaba döküyoruz. 170 derecede pişiriyor.(kürdan testi yapmayı unutmayın) kek fırından çıkınca karıştırdığı süt, şeker ve krema şerbetini ilk sıcaklığı çıkıp kürdanla deldiğmiz keke döküyoruz. Kek şerbeti çekip soğuduktan sonra çırptığımız kremşentiyi üst süsleme için de 2 yemek kaşığı kadar ayırdıktan sonra üzerine sürüyoruz. Ardından soğuyan karamel kremşanti katına yaydırdıktan sonra kremşanti şeritleri sıkıp kürdan ile şekil veriyoruz.

( Kullandığımız yumurta sayısı pişirme kabına veya yumurtaların büyüklüğüne göre 4 de olabilir.)

(Keke çay kaşığı ucu ile karbonat ilave edilebilir)

Trileçe tarifi

Afiyet olsun:)))

Trileçe tarifi

Yorum bırakın