Malzemeler:
- 125 gr. yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125ml.)
- 1 su bardağı pudra şekeri (175 ml.)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarum paket kabartma tozu
Üzeri için:
- Beyaz susam
- Çikolata
Yapımı:
Nişasta ve un dışında tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve iyice karıştırılır. Karışıma kontrollü olarak un eklenir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanarak beyaz susama bulanır ve pet şişe kapağı ile çok derin olmayan çizgiler oluşturulur. Kurabiyeler tepsiye alındıktan sonra en üstlerine derin olmayan çukur oluşturulur ve 175 derece fırında pişirilir.Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra istenilen bir türdeki çikolata benmari usulü eritilerek çukur olan kısımlara dökülür.
Afiyet olsun :)))